Menu

zoeken

Stevenshoek 2LANGWEER – Het nieuwe ontwerp voor de Stevenshoek in Langweer is waarschijnlijk dit jaar klaar. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren.  FNP De Fryske Marren stelde vragen aan het college over de plannen. 

Een nieuwe lokale ontwikkelaar heeft begin dit jaar het terrein gekocht. 

Het terrein van de Stevenhoek is verontreinigd. De sanering vindt de komende weken plaats. Dan wordt ook de oude kaaskelder inclusief fundering weggehaald.

Eerder plannen om de Stevenhoek te ontwikkelen, strandden. Het plan omvatte de realisatie van maximaal achttien appartementen op de plek van de oude zuivelfabriek aan de Stevenshoek. Door het tijdsbestek van de procedures kreeg de ontwikkelaar de exploitatie niet meer rond. Een lokale projectontwikkelaar heeft intussen de locatie gekocht. Deze maakt een nieuw ontwerp dat binnen het bestemmingsplan past. Voor het ontwerp is een nieuwe omgevingsvergunning nodig. Deze moet nog worden aangevraagd.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: FNP stelt vragen over Stevenshoek en Stevenshoek voorlopig geschorst



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!