Menu

zoeken

Tekening Residentie De Wielen LangweerLANGWEER - De bouw van Residentie De Wielen kan vooralsnog niet doorgaan. De Raad van State heeft maandag het bestemmingsplan en de bouwvergunning van gemeente De Fryske Marren geschorst. De rechter twijfelt of de behoefte voor de appartementen wel voldoende is aangetoond.

Omdat op 9 november de bodemzaak zal worden behandeld, heeft de Raad van State besloten om de zaak voorlopig te schorsen. Het hoogste gerechtsorgaan zal daarna in ieder geval zes weken de tijd nemen om tot een uitspraak te komen over het beroep dat door Stichting Hart voor Langweer is ingediend. Die vindt dat het grote gebouw niet past in de oude haven van het watersportdorp.

Bij de zitting sprak de stichting bovendien haar twijfel uit over de behoefte aan achttien appartementen in Langweer. Ook zet zij vraagtekens bij de meerwaarde van nieuwe horecavoorzieningen. De rechter gaat hier vooralsnog in mee. Het plan omvat de realisatie van maximaal achttien appartementen op de plek van de oude zuivelfabriek aan de Stevenshoek. Bovendien wordt er voorzien in garages en carports, een horecafunctie en een insteekhaven.

Lees ook: RvS buigt zich over 'De Wielen' 

(Afbeelding: Sipma Architecten)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!