Menu

Kerkklok Sint Nyk3SINT NICOLAASGA – De kerkklok van PKN-gemeente Op 'e Noed in Sint Nicolaasga blijft voorlopig stil. Het bestuur vindt het onverantwoord om de klok nog langer te luiden. ,,De lager fan ‘e klok is net mear betrouber”, zegt kerkrentmeester Pieter Dijkstra.

Op aanraden van een deskundige is de kerkklok afgelopen vrijdag stilgelegd. De klok blijft zwijgen om acht uur, twaalf uur en om zes uur ‘s avonds. Ook bij aanvang van de kerkdiensten en begrafenissen blijft het geluid achterwege. Het aangeven van het hele uur gaat wel door. Dan tikt een hamer tegen de bel. ,,De klok sels hinget dan stil. Dat kin gjin kwea.”

Het gebeier blijft tot aan het afronden van de restauratiewerkzaamheden uit. De luidklok uit 1467 en de wijzerplaat van de PKN-kerk krijgen dan een opknapbeurt. De verwachting is dat de werkzaamheden maart of april starten. Vellema Torenuurwerken uit Hallum voert de restauratie uit.

Lees ook: ,,Het origineel behouden is veel mooier"

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!