Menu

zoeken

ItKlimmerbledSINT NICOLAASGA – De Paedwizer en It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga krijgen van gemeente De Fryske Marren geld om de school op te knappen, al hebben beide scholen de voorkeur om binnen vijf jaar nieuw te bouwen.

De Sint Nykster scholen zijn bereid om onder één dak verder te gaan. Beide besturen onderzoeken samen met de gemeente of nieuwbouw tot de mogelijkheden behoort.

Gemeente De Fryske Marren verwacht de komende jaren flink te moeten investeren in onderwijshuisvesting. Oorzaken zijn onder andere dalende aantallen leerlingen, fusies en schoolgebouwen van veertig jaar oud, die aan een verbouwing toe zijn.

Schoolbesturen kunnen ieder jaar voor 1 februari aanvragen voor het huisvestingsprogramma indienen. Het college van burgemeester en wethouders moet voor 31 december een besluit te hebben genomen. Voor 2020 is een bedrag van 613.280 euro beschikbaar.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook :  verkenning locatie Sint Nykster basisscholen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!