Menu

zoeken

nieuwjaarsdag 2020 22SINT NICOLAASGA – In de gemeente De Fryske Marren is tijdens de oud en nieuwviering voor ruim 15.000 euro schade veroorzaakt. In Sint Nyk is nauwelijks iets vernield. Op de inventarisatielijst van gemeente De Fryske Marren staat één particuliere minicontainer ter waarde van 29,50 euro vermeld.

De meeste ‘slachtoffers’ waren de verkeersborden, containers en prullenbakken. In de kosten zijn ook het preventief weghalen en terugplaatsen meegenomen. De grootste vernieling was in Lemmer aan een ondergrondse container. De gemeente schat de kostenkost op ruim tweeduizend euro. Een aantal verkeersborden van gemiddeld 150 euro moesten worden vervangen. Verder hebben ramen van bushokjes het moeten ontgelden.

Een aantal borden zijn inmiddels vervangen. Sommige borden zijn nog in bestelling. De komende maanden wordt alle schade zoveel mogelijk hersteld.

De schade aan de straatkolken is nog niet bekend. Deze telling loopt altijd een jaar achter, omdat gedurende het jaar gebreken worden opgemerkt. De gemeente stelt het schadebedrag van vorig jaar bij. Tijdens het inluiden van 2019 zijn 115 straatkolken gesloopt. De totale kosten werden geschat op 29.000 euro. De herstelwerkzaamheden zijn afgelopen jaar afgerond. De totale kosten door vuurwerkschade van vorig jaar ongeveer 44.000 euro.

Lees ook: Politie: gemoedelijke jaarwisseling

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!