Menu

zoeken

nieuwjaarsdag 2020 17SINT NICOLAASGA – De politie in de gemeente De Fryske Marren spreekt van een gemoedelijke jaarwisseling. Helemaal rustig was de nacht niet. De agenten hebben tijdens de oud en nieuw viering drie mensen aangehouden.

Twee personen probeerden in een uitgaansgelegenheid met vals geld te betalen. Een ander is aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Een beschonken bestuurder raakte op de A6 het pad kwijt, belandde naast de weg en kwam met de auto vast te zitten.

Voor zover bekend zijn in Sint Nyk geen vernielingen door vuurwerk geweest. Wel is dorpshuis De Stjelp in Idskenhuizen beklad. De politie heeft elders in de gemeente verschillende aangiftes en meldingen van schade en vernielingen door vuurwerk ontvangen. Deze worden onderzocht. De vuurkorven en -tonnen liepen soms uit de hand. Op enkele plekken heeft de brandweer het vuur gedoofd.

Door de mist was het afgestoken vuurwerk heel slecht te zien. De weersomstandigheden zorgden er ook voor dat de meeste mensen thuis bleven en niet naar familie en vrienden gingen. ,,Heel jammer, maar wel de veiligste keuze’’, vindt de politie. De agenten hebben keuzes moeten maken naar welke melding ze gingen. ,,Wij konden niet op alle meldingen inzetten,” meldt het korps op de eigen Facebookpagina. ,,Kortom, ondanks het een kleine wereld was die nacht, was er wel veel gezelligheid op straat en zijn er in de gemeente De Fryske Marren geen grote ongelukken gebeurd.”

Lees ook: Oud en nieuw zonder incidenten

(Archieffoto De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!