Menu

zoeken

11 novemberSINT NICOLAASGA – Sporthal Doniahal in Sint Nicolaasga blijft in elk geval tot augustus 2020 dicht. Het pand heeft nog veel rook- en roetschade als gevolg van de brand van vorig jaar. De vloer van de sporthal is gered. 

Een gespecialiseerd bedrijf deed onderzoek naar de omvang. De gemeente kijkt nu welke vervolgstappen nodig zijn voor het herstel.

De werkzaamheden kunnen niet allemaal tegelijkertijd uitgevoerd worden. De stappen in de herstelfase zijn deels afhankelijk van elkaar en daarmee ook de planning van de werkzaamheden. ‘Voor sommige onderdelen van de sporthal is er nog onduidelijkheid over de wijze van herstel. Dit gaat in overleg met schade-experts’, meldt De Fryske Marren, ,,We kunnen op dit moment nog geen duidelijkheid geven over wanneer de hal weer in gebruik kan worden genomen.” Alle trainingen, lessen en wedstrijden kunnen zo lang op andere locaties doorgaan.

Na de brand is de topgevel direct dichtgemaakt. Ook is het bluswater van de vloer gehaald. Om het vocht uit het hout en de betonnen ondervloer te krijgen, zijn drogers geplaatst. De vloer kan worden behouden , maar het drogen kost tijd. Daarna moet de vloer opnieuw gelakt, geschuurd en belijnd worden. De tribune en het plafond in de sporthal hebben roetaanslag. Een deel van het houten plafond wordt gesloopt, een ander deel opgeknapt. Ook het plafond van de vergaderruimte wordt vervangen. De niet door brand aangetaste inventaris wordt schoongemaakt. De dakbedekking met isolatie van het hoge en het middelste dak worden vernieuwd.

De oorzaak van de brand op vrijdag 29 november 2019 is onbekend. De gemeente wacht nog op het definitieve rapport van de experts.

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Brand in Doniahal Sint Nyk en Doniahal tot voorjaar 2020 dichtHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!