Menu

zoeken

8K0A1305SINT NICOLAASGA – De Doniahal in Sint Nicolaasga, waarvan het dak door brand is vernield, kan tot zeker het voorjaar van 2020 niet worden gebruikt. De vijftien verenigingen kunnen pas op zijn vroegst na de winter weer in de sporthal terecht. Dat meldt gemeente De Fryske Marren, eigenaresse van de hal.

Voor de verenigingen die van de hal gebruikmaken, zoekt de gemeente een alternatief. Voorlopig kunnen zij gebruik maken van andere sportvoorzieningen in de regio. De grootste gebruiker, de volleyballers van SNVV, kan in Langweer, Lemmer en Balk terecht.

Door schade van zowel de brand als het bluswater is de Doniahal grotendeels onbruikbaar. Hoe groot de schade precies is, wordt nog onderzocht.

De Doniahal is verouderd. Sinds begin dit jaar wordt alleen nog noodzakelijk onderhoud gepleegd, zoals het treffen van veiligheidsvoorzieningen op het dak. Verder is asbest verwijderd, het buitenwerk geschilderd en zijn de waterinstallaties vervangen om legionellabesmetting te voorkomen.

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Brand in Doniahal Sint Nyk 
Sporthal voorlopig gesloten



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!