Menu

zoeken

huisterheide kruispuntSINT NICOLAASGA – De fietsroutes en -oversteekpunten bij Huisterheide zijn onveilig. Ook de toegang naar hotel De Oorsprong in Sint Nicolaasga is een aandachtspunt. Dat kwam naar voren tijdens de inloopbijeenkomst van gemeente De Fryske Marren op 27 november 2019.

Omwonenden kwamen met ruim veertig reacties. De Fryske Marren bekijkt welke ideeën mee kunnen worden genomen in de uitvoering. Het ontwerp is in de loop van het voorjaar 2020 klaar. Voor de aanpak van het gevaarlijke kruispunt tussen Scharsterbrug, Langweer en Sint Nicolaasga is 200.000 euro beschikbaar.

De aanpak van het kruispunt vindt buiten het toeristenseizoen plaats. Wanneer de werkzaamheden precies van start gaan, is nog onbekend. ‘De uitvoering vraagt om een zorgvuldige voorbereiding waarover nu nog geen duidelijkheid bestaat’, meldt de gemeente.

Lees ook: Aanpak ‘Huisterheide’ blijft beperkt



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!