Menu

zoeken

11082165 Brug ScharsterrijnSCHARSTERBRUG – Provincie Fryslân gaat de lobby voor het aquaduct onder de Skarster Rien combineren. Door het knelpunt in rijksweg A6 samen te voegen met het opknappen van de brug bij Bolsward hoopt de provincie sterker te staan.

Bij de brug van de Skarster Rien op de A6 ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties: auto’s komen met hoge snelheid achterop een rij wachtende auto’s afrijden. De brug heeft daarnaast regelmatig te kampen met storingen. De lokale en provinciale politieke partijen pleit en al jaren voor de bouw van een aquaduct.

Voor de situatie bij Bolsward wordt nu onderzoek gedaan. ,,Mede op basis van de uitslag willen we het rijk overreden beide knelpunten op te lossen. Daarbij zijn we bereid voorfinanciering aan te bieden”, meldt provincie Fryslân.

Gemeente De Fryske Marren schuift binnenkort aan bij de provincie om over de voorfinanciering te praten. De gemeente blijft daarnaast zoeken naar oplossingen voor het knelpunt op de A6.

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Lees ook: Teleurstelling lage prioriteit aquaductHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!