Menu

11082164 Brug ScharsterrijnCDA De Fryske Marren doet een ultieme poging om het belang van een aquaduct onder de Skarster Rien bij minister Cora van Nieuwenhuizen tussen de oren te krijgen. De bewindsvrouw gaf deze week als antwoord op vragen in de Tweede Kamer aan dat de kosten voor vervanging van de Scharsterrijnbrug in de A6 niet opwegen tegen de beperkte problemen die er spelen. 

De lokale fractie van het CDA is daar teleurgesteld over. Die ziet namelijk de essentie wel. ,,Na de realisatie van Knooppunt Joure horen we veel verontruste geluiden over gevaarlijke situaties als de brug over de Skarster Rien openstaat. Auto’s komen met hoge snelheid, 130 kilometer per uur, achterop een rij wachtende auto’s afrijden. De eerste drukke zomer, zowel op de weg als op het water, moet nog komen", legt raadslid Geeske Homma-Visser uit.

Het CDA wil daarom dat het college van burgemeester en wethouders, eventueel samen met de provincie, opnieuw met Van Nieuwenhuizen naar de mogelijkheden voor een aquaduct gaat kijken. ,,In ieder geval om de minister te vragen de problematiek na de zomer nogmaals te bekijken. Na de oplevering van het nieuwe snelwegtracé bij Joure is er immers een nieuwe situatie ontstaan.”

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!