Menu

huisterheide kruispuntHUISTERHEIDE – Het kruispunt van de Langwarderdyk met Huisterheide gaat op de schop. De gemeenteraad heeft 200,000 euro vrijgemaakt om de driesprong aan te pakken.

Het kruispunt tussen Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Langweer wordt veel gebruikt. Fietsers, wandelaars, auto’s, trekkers, bussen en vrachtwagens kruisen elkaar. De driesprong aan de bosrond is ook de toegangsweg van onder hotel en restaurant de Oosrprong.

Voordat de gemeente De Fryske Marren met een ontwerp aan de slag gaat, wordt een informatieavond gehouden. Omwonenden kunnen dan hun wensen kenbaar maken. Medewerkers van de afdelingen verkeer en groen van de gemeente zijn aanwezig voor tekst en uitleg.

De informatieavond vindt op 27 november tussen 17.00 uur en 19.30 uur plaats in Zalencentrum Sint Nicolaasga. Suggesties zijn ook online te delen. Dit kan tot en met 1 december via de website van De Fryske Marren: www.defryskemarren.nl

(foto: archief de Zakenman)

lees ook: Vierton voor aanpak driesprongHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!