Menu

190805 Glasvezel thermometerSINT NICOLAASGA / LANGWEER - Het is gelukt om in Langweer en Sint Nicolaasga de benodigde aanmeldingen voor glasvezel binnen te halen. Waar de beide dorpen in eerste instantie achterbleven, is het de werkgroepen vanuit burgerinitiatief DFM op Glas nu wel gelukt om grote delen van de dorpen achter de aanleg van snel internet te krijgen. 

Jaap Bosma en Anja Rombout, initiatiefnemers van DFMopGlas zijn blij met het eindresultaat van de campagne. ,,Door de enorme inzet van lokale vrijwilligers hebben we in de verlenging een sterke groei in aanmeldingen gezien. Door deze groei komen we steeds een stapje dichterbij het realiseren van ons doel: 'glasvezel voor de hele mienskip'." Alleen in Sloten en Oudemirdum bleef de interesse wat achter. ,,Graag hadden we iedereen aangesloten op het netwerk, maar niet overal bleek er voldoende interesse te zijn. Mocht dat beeld in de toekomst anders worden, dan kan de coöperatie wellicht alsnog een oplossing bieden." 

In tegenstelling tot Langweer is het voor Sint Nicolaasga nog niet precies bekend in welke delen van het dorp het netwerk wordt aangelegd. Komende week gaat DFM op Glas de inwoners persoonlijk informeren over de situatie van hun woning.  

Lees ook: Tekst en uitleg over glasvezelHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!