Menu

zoeken

190816 Bouwterrein Kade

SINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren wil het uiterlijk van de nieuwe woningen op Kade 5-7 in Sint Nyk kunnen toetsen en sturen. Ze gaat daarvoor welstands-ontwikkelcriteria formuleren.

Het college en burgemeester stellen dat de wijziging van de welstandsnota een ‘logische vervolgstap’ in de ontwikkeling van de woningen is. In 2017 heeft de gemeente al ingestemd met de ontwikkeling van de woningen. Wel is door de gemeenteraad als voorwaarde gesteld dat er een intentieovereenkomst met de grondeigenaren zou worden gesloten. Die is er gekomen.

Een aantal maanden geleden vond de langverwachte sloop van de voormalige bedrijfspanden plaats. Er moeten twee blokken met vijf geschakelde koopwoningen en één twee-onder-één-kap. De huizen worden niet aangesloten op het gasnet.

Voor de verdere ontwikkelingen zijn verschillende besluiten nodig. Onder andere de aanpassing van de welstandsnota. Op dit moment gelden er nog kaders bestemd voor bedrijven. Nu zijn er zogenoemde ‘ontwerpwelstandsontwikkelcriteria’ opgesteld voor de beoogde woningen.

Op korte termijn wordt de welstandsnota ter inzage gelegd. Er zullen nu nog twee besluiten moeten volgen. De gemeente moet met de initiatiefnemers nog een overeenkomst maken om de risico’s bij de exploitatie en planschade bij de ontwikkelaar neer te leggen. Ook moet de bestemming voor de locatie nog ‘bedrijven’ naar ‘wonen’ worden gewijzigd.

Lees ook: Langverwachte sloop Kade begonnen

(Foto's: De Zakenman)

190816 Bouwterrein Kade0



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!