Menu

100519 Sloop Wolff 3SINT NICOLAASGA – De sloopwerkzaamheden op de Kade 5 en 7 in Sint Nicolaasga zijn, na ruim tien jaar aan voorbereidingen, begonnen. Op de plek van de oude bedrijfspanden van Jaring de Wolff komt ruimte voor woningbouw.

Mede door de economische crisis maar ook vanwege alle trajecten en onderzoeken op het gebied van bodem, flora en fauna en archeologie heeft het lang geduurd voordat er met de sloop kon worden gestart. De gemeente heeft de vergunning daarvoor recentelijk afgegeven. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door TN Slopen & Saneren BV uit Scharsterbrug.

Bouw- en aannemingsbedrijf Werbouw uit Sint Nyk gaat op de plek twee blokken met vijf geschakelde koopwoningen en één twee-onder-één-kap realiseren. Ook is er een appartementencomplex, gespiegeld aan het bestaande gebouw aan De Oergang gepland. De exacte invulling moet echter nog plaatsvinden. In het meest gunstige scenario wordt een bouwvergunning in de tweede helft van 2019 afgegeven, waarna er met de realisatie kan worden gestart.

(Foto's: De Zakenman)

100519 Sloop Wolff 1100519 Sloop Wolff 2100519 Sloop Wolff 5100519 Sloop Wolff 6

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!