Menu

zoeken

190718 Slagroomtaart glasvezelSINT NICOLAASGA - Met een slagroomtaartenactie hopen Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga en burgerinitiatief DFM op Glas inwoners van Sint Nyk overhalen om op glasvezel over te stappen. 

Inwoners die voor 1 september een abonnement afsluiten en een 'Wij doen mee'-poster zichtbaar voor het raam hangen, krijgen de lekkernij overhandigd. Johan en Afke Bouwhuis waren de eersten, die een taart kregen. Met een aanmelding via de buurtvereniging wordt er ook nog eens vijftien euro in de buurtpot gestopt. 

Sint Nicolaasga is één van de negen dorpen in De Fryske Marren waar het voor 1 juli niet was gelukt om de deelnamedrempel van 35 procent voor het snelle internet te halen. DFM op Glas is vervolgens met het dorpsbelang in gesprek gegaan om te kijken hoe de inwoners toch over de streep getrokken kunnen worden. Doel is om de glasvezelkabel ook in Sint Nicolaasga aan te leggen.

In Langweer, waar de benodigde drempel tot dusver ook niet werd gehaald, is een vergelijkbare actie gestart.

(Foto: Jan Westra)

Lees ook: Meer tijd glasvezel Sint Nyk/Langweer 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!