Menu

19052961SINT NICOLAASGA / LANGWEER - Sint Nicolaasga en Langweer hebben de benodigde percentages voor het aanleggen van het glasvezelnetwerk van DFM op Glas nog niet gehaald. 24 van de 33 dorpen in De Fryske Marren hebben de deelnamedrempel van 35 procent binnen de bebouwde kom wel gehaald. De negen dorpen, die dat aantal op 1 juli niet hebben gehaald, krijgen meer tijd.

Burgerinitiatief DFMopGlas en kabelaar Glasvezel buitenaf gaan met de betreffende dorpsbelangen in gesprek om een plan van aanpak te maken, zodat de 35 procent wel wordt gehaald. 55,4 procent van de inwoners in het buitengebied heeft een abonnement afgesloten, zodat daar sowieso glasvezel kan worden aangelegd. 

,,Wij hebben alle vertrouwen dat dit ook in de ontbrekende dorpen gaat lukken”, aldus directeur Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf. ,,Wij hebben ons altijd hard gemaakt voor glasvezel voor íedereen in De Fryske Marren. De garantie dat de inwoners in het buitgebied glasvezel krijgen, willen we uiteraard ook aan de inwoners van álle 33 dorpskernen geven. Dat de drempel in het buitengebied en in het merendeel van de dorpskernen is gehaald, geeft ons vertrouwen dat het in de laatste negen kernen ook goedkomt", stipt initiatiefnemer Jaap Bosma van DFMopGlas aan.

Lees ook: Deadline glasvezel nadert

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!