Menu

zoeken

19052961SINT NICOLAASGA/IDSKENHUIZEN – Met de naderende deadline van 1 juli hopen Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga en burgerinitiatief DFM op Glas dat inwoners van Sint Nicolaasga en Idskenhuizen zich nog gaan aanmelden voor snel internet. Op dit moment halen die dorpen de benodigde percentages niet, die als voorwaarde dienen voor de aanleg van glasvezel.

DFM op Glas is in mei gestart met de vraagbundeling in De Fryske Marren. Het is de bedoeling dat alle inwoners in het buitengebied en de kleine kernen, inclusief de bedrijventerreinen, zich gaan aansluiten. Met het aanleggen van glasvezel wordt de gemeente toekomstbestendig.

Voorwaarde om te kunnen starten is dat 35 procent van de bewoners binnen en 50 procent buiten bebouwde kom zich aanmelden en een een abonnement afsluiten. Hierbij wordt ook uitgegaan van solidariteit. Binnen de bebouwde kom is de snelheid van het internet soms wel hoog genoeg, terwijl in het buitengebied bijvoorbeeld agrariërs bedrijfsmatig vastlopen vanwege de beperkte downloadsnelheid.

Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga heeft een speciale provisie-regeling voor haar inwoners. Klik hier voor meer informatie. Afgelopen donderdag was er in Scharsterbrug nog een informatiebijeenkomst van DFM op Glas over glasvezel. Die werd goed bezocht.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!