Menu

wiesselveiling 2019 6SINT NICOLAASGA  - Na ruim twee-en-een-half uur was de veiling voor de verbouw van jeugdsociëteit De Wissel klaar en stopte de teller op 15.805 euro. De belangstelling was groot en de biedingen op de kavels waren bijzonder. Hilarische momenten te over op de bijzonder veiling met veilingmeester Hendrik Boonstra, oftewel 'Reade Rikus', in een glansrol.

Het werd een bijzondere  en vaak hilarische veiling in de jeugdsociëteit De Wissel. Op de negenenzestig ingebrachte kavels werd soms verrassend geboden. Zo boden vader en zoon op dezelfde kavels en werd er 'tactisch' geboden. Een bos bloemen leverde zo meer dan honderd euro op.

Spannend werd het bij de veiling een weekend in een chalet op de camping leverde elfhonderd euro op. Toevallig of niet, dezelfde groep had ook succes op een uurtje van een snackwagen en een optreden van het Shantykoor de Headammers. Dit alles levert vast een bijzonder weekendje op de camping op.  Ook een weekendje Gulpen was een klapper. Een bedrag van 810 euro werd op het vakantiehuis op de Gulpenerberg geboden.

Bijzonder was ook de verkoop van de ingebrachte vogelhuisjes met logo van de drie jongerenverenigingen. Uiteindelijk kwam het bieden op het vogelhuisje van de KPJ het meeste gang en ging 165 euro weg, terwijl die van Jeugdspoar op 115 euro bleef steken. De eigenaar van het vogelhuisje van De Wissel had geluk met een bod van 75 euro.

Ook bleek er in het publiek in De Wissel genoeg liefhebbers voor lekker eten. Tien kilo spareribs leverde namelijk 310 euro op. Grote verschillen bij één minuut gratis winkel bij de Jumbo. De eerste minuut werd gegund voor 600 euro terwijl de tweede minuut 250 euro opbracht. De ingebrachte mountainbaike ging van de hand voor 1150 euro en bracht het totaal van de veiling op bijna zestienduizend euro.

Zo werd het zondagmiddag een bijzondere veiling  De opbrengst is voor de afronding van de grote verbouwing van De Wissel dat na twee jaar kan worden afgerond. De werkzaamheden worden grotendeels door vrijwilligers uitgevoerd.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook:
Geldactie laaste loodjes De Wissel
Fase twee verbouw De Wissel gestart

wiesselveiling 2019 10wiesselveiling 2019 17wiesselveiling 2019 23wiesselveiling 2019 47wiesselveiling 2019 59wiesselveiling 2019 70wiesselveiling 2019 82wiesselveiling 2019 96wiesselveiling 2019 100

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!