Menu

190103 Getuigen jaarwisselingSINT NICOLAASGA - Politie en gemeente zijn voorzichtig tevreden over de jaarwisseling. Volgens woordvoerder Tiny Driessen van De Fryske Marren is oud en nieuw rustig verlopen. In het gebied van DeSintNykster.nl hebben zich, buiten het illegale schieten met het carbidkanon op Marchjepôlle, geen bijzonderheden voorgedaan. 

Ook de verschillende feesten, waaronder de jaarwisseling 'Nieuwe stijl' in Het Wapen van Friesland' in Sint Nicolaasga, waren gezellig en kenden geen noemenswaardige problemen. Voor zover bekend konden ook de brandweerkorpsen van Sint Nicolaasga en Langweer op de kazerne blijven. De eventuele schade door vuurwerk wordt nog in beeld gebracht. ,,Die zijn wij aan het inventariseren, hier kan ik op dit moment helaas nog niets over zeggen", aldus Driessen.

Over het algemeen kende de politie in Noord-Nederland wel een drukke jaarwisseling, met meer meldingen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal zijn er dertig aanhoudingen verricht, waarvan vijftien in Friesland. De Friese blusploegen hoefden niet uit te rukken voor grote brandincidenten. De brandweer is provinciaal gezien tussen 15.00 uur oudejaarsdag en 07.00 uur nieuwjaarsdag 96 keer uitgerukt om vooral kleine brandjes te bestrijden. Dat is meer dan vorig jaar, toen er 71 incidenten waren. In ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen werden twee vuurwerkslachtoffers binnen gebracht, bij Antonius in Sneek vier. Dokterswacht Friesland kreeg 55 vuurwerkslachtoffers over de vloer.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: Kanon toch gebruikt en vernietigdHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!