Menu

zoeken

04123151CarbidSchietenLANGWEER/OUWSTERHAULE/TJERKGAAST - De scherpere regelgeving van gemeente De Fryske Marren heeft er vermoedelijk toe geleid dat er minder aanvragen voor locaties zijn aangevraagd, waar carbidschieten wordt gedoogd. Waren er vorig jaar nog 25 plekken, nu zijn er maar 16 over.

In ons gebied mag er alleen met melkbussen worden geschoten in Langweer, Ouwsterhaule en Tjerkgaast. De gemeente heeft het parkeerterrein aan de Pontdyk in Langweer aangewezen, een weiland aan de Heereweg in Ouwsterhaule en Gaestdyk 76 in Tjerkgaast. De carbidploeg in Sint Nicolaasga gooide na het aanscherpen van de regels dit jaar de handdoek in de ring. In 2016 werden de melkbussen ook nog bij de ijsbaan in Scharsterbrug opgesteld. 

Op de locaties waar dit jaar het carbidschieten wordt gedoogd, gelden verschillende regels. Melkbussen mogen maximaal veertig liter zijn, er mag alleen worden geschoten op oudejaarsdag tussen tien uur 's ochtends en vijf uur 's middags, de locaties zijn buiten de bebouwde kom gelegen en hebben een minimale afstand van 75 meter tot bebouwing.

Lees ook: Carbidploeg gooit handdoek in ring

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!