Menu

181130 Fusie De Brege De BeukSINT NICOLAASGA / SCHARSTERBRUG - Er lijkt een fusie tussen OBS De Beuk uit Sint Nicolaasga en OBS De Brêge uit Scharsterbrug ophanden. De medezeggenschapsraden van beide scholen hebben een intentieverklaring getekend waarmee vertrouwen worden uitgesproken voor een samengaan en geven groen licht voor de verdere verkenning.

De Beuk wordt in principe gesloten. De basisschool heeft te maken met een gering aantal leerlingen. Pogingen om met De Paedwizer te fuseren liepen op niets uit. Een fusie met een andere openbare school in de regio ligt voor de hand. De ouders hebben zich voor De Brêge in Scharsterbrug uitgesproken.

,,De cultuur van beide scholen is vergelijkbaar en ook onderwijskundig hebben ze al veel gemeenschappelijk. De komende tijd gaan we de verschillen en overeenkomsten nader bekijken. De ouders en beide teams zijn zeer gemotiveerd en toegewijd om deze fusie tot een succes te maken”, aldus Thijmen Krikke, die directeur is van beide scholen.

OBS De Brêge heeft al jaren een stabiel leerlingenaantal. Door een fusie met OBS De Beuk zal de school circa 85 leerlingen tellen.

Lees ook: Gemeente neemt De Beuk niet over

(Foto: Douwe Bijlsma)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!