Menu

zoeken

12052353 BotsautosSINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren is tevreden over de maatregelen, die zijn getroffen om overlast in met name de Lemmerweg te voorkomen. Tegenvaller waren een mishandeling op de Molewei en vernielingen die op de Kade zijn gepleegd. ,,Vernielingen bij een evenement zijn nooit helemaal te voorkomen. Gelukkig zijn die op dit evenement tot een minimum beperkt gebleven.”

Er was voldoende toezicht op het evenement, concludeert de gemeente. ,,Maar doordat er vernielingen hebben plaatsgevonden op de Kade is het verstandig om hier volgend jaar meer aandacht aan te besteden”, legt woordvoerder Larissa Braam van gemeente De Fryske Marren uit. Het is één van de punten die meegenomen wordt in de evaluatie met de organiserende VVV en de horeca.

De gemeente is op de hoogte van het feit dat er bloembakken zijn vernield en dat vandalen zelfs een politie-auto als doelwit hadden. De politie blijft hier over op de vlakte. ,,Er zijn bloempotten op enkele auto's gezet, met wat schade tot gevolg. Er zijn wel aanhoudingen in Sint Nicolaasga geweest, maar die hadden niet met de festiviteiten te maken”, geeft woordvoerder Ernest Zinsmeyer van Politie Noord-Nederland aan op vragen van DeSintNykster.nl.

De getroffen maatregelen naar aanleiding van problemen van voorgaande jaren en klachten met name vanaf met name de Lemmerweg hebben volgens Braam gefunctioneerd. De nieuwe taxistandplaats vlakbij het oorlogsmonument heeft er voor gezorgd dat de Lemmerweg werd ontlast. Geluiden dat taxibedrijven alsnog passagiers lieten in- en uitstappen bij de rotonde met de Tsjûkemarwei zijn bij de gemeente niet bekend. ,,Dit heeft dan incidenteel plaats gevonden. De rotonde is de hele avond/nacht bewaakt geweest door een verkeersregelaar.”

Al met al is de gemeente tevreden. ,,De gezamenlijk afgesproken maatregelen zijn prima nagekomen. De taxistandplaats heeft goed gewerkt. De taxiroute heeft de Lemmerweg ontlast. De afspraak om de verkoop van alcohol zowel in de feesttent als in de plaatselijke horeca om 02.00 uur te beëindigen was duidelijk voor alle gasten. Nadat er tot 03.00 uur de gelegenheid werd geboden om te snacken was het resultaat dat kort na 03.00 uur het evenemententerrein zo goed als leeg was.”

Medio oktober vindt het overleg met alle deelnemende partijen plaats.

Lees ook:
Maatregelen tegen Merke-overlast
Getuigen mishandeling Merke gezocht

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!