Menu

zoeken

180723 Kulturele rute TsjukemarSINT NICOLAASGA – Een culturele route moet de Tsjûkemar-regio ook op het gebied van kunst en cultuur op de kaart zetten. Een gratis routeflyer wordt inmiddels op diverse plekken rondom het meer, zoals winkels en campings, aan fietsers en wandelaars uitgedeeld.

,,Het idee voor de ontwikkeling van een culturele route is ontstaan bij de Club van Aanjagers Tsjûkemar”, legt Yvonne Kerremans van Stichting Kulturele Rûte Tsjûkemar uit, ,,De regio heeft veel mooie dingen te bieden op het gebied van kunst, cultuur en landschap, maar helaas is dat niet bij veel mensen bekend. Daarom is de stichting opgericht met als doel om een interessante fiets- en wandelroute op de kaart te zetten voor zowel bewoners als toeristen en daarmee de regio meer bekendheid te geven.”

Met een serie verrassende exposities op onverwachte plekken bij het meer werd op zaterdag 7 en zondag 8 juli een kunstweekend georganiseerd. De focus lag dit jaar op de zuidkant. Volgend jaar wordt er een weekend aan de noordkant, regio Sint Nicolaasga, opgezet. De fiets- en wandelroute is echter permanent. De bedoeling is om het geheel de komende jaren uit te breiden met nieuwe locaties en kunstwerken.

,,De route is gebaseerd op de bestaande fietsknooppunten en er zijn enkele korte 'onwegen' opgenomen langs bijzondere locaties”, vertelt Kerremans, ,,Op de routekaart staan interessante plekken opgenomen en op de website is er meer informatie over terug te vinden. De website is zo gemaakt dat hij makkelijk te downloaden is op de mobiele telefoon.”

Lees ook: 
Kunst Sint Nyk 'uit de route'
Kunstweekend 2019 Tsjûkemar noord

(Foto's: De Zakenman)

180723 Kulturele rute Tsjukemar OorsprongHotel De Oorsprong één van de plekken waar de routeflyer ligt



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!