Menu

180705 Kunstroute galerie theetuin de heide Uilkje KampenGalerie en theetuin De Heide van de familie Kampen in Sint Nicolaasga ligt wat uit de route, toch is het wel één van de zestien locaties waar aankomend weekend tijdens het speciale kunstweekend rond de Tsjûkemar kunstwerken bewonderd kunnen worden. Schilderijen van Gerrit Langerak en Uilkje Kampen en quilt van Ina Zeldenrust worden op Heide 11 uitgestald. 

De focus van de kunstroute ligt in principe op de zuidkant van de Tsjûkemar, volgend jaar wordt de aandacht naar de noordkant, Sint Nicolaasga en omgeving, verlegd. Toch heeft het de familie Kampen er niet van weerhouden om de deuren wagenwijd open te zetten. Uilkje Kampen maakt haar schilderijen in de eigen galerie op De Heide. Gerrit Langerak en Ina Zeldenrust hebben hun werken overgebracht, zodat er een veelzijdig aanbod aan kunst wordt tentoongesteld. Bovendien worden liefhebbers van amateurkunst met eigen gemaakte appeltaart naar de theetuin gelokt. 

Op zaterdag en zondag zijn bezoekers welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Routekaartjes van het Kunstweekend worden op alle zestien locaties uitgedeeld, waardoor fietsers overal kunnen starten. 

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Kunstweekend 2019 Tsjûkemar noord 

180705 Kunstroute galerie theetuin de heide appeltaart180705 Kunstroute galerie theetuin de heide Gerrit Langerak

180705 Kunstroute galerie theetuin de heide tafel180705 Kunstroute galerie theetuin de heide quiltHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!