Menu

zoeken

180531 Andre van der Leest SinterklaasSINT NICOLAASGA – Een groep Sint Nyksters hebben zich in een speciale commissie verenigd om op een goede manier het werk van André en Jenny van der Leest met Sinterklaasvieringen voort te zetten. Onder de naam ‘André’s Klazen’ zullen ze onder de vleugels van stichting Yn Sint Nyk’ het schminken en kleden overnemen.

André en Jenny van der Leest vormden ruim veertig jaar een vertrouwd adres voor buurten, scholen en bedrijven rond de verschillende intochten. Vorig jaar december gaf het stel aan te stoppen met het verhuren van de pakken en het schminkwerk. In goed overleg is de overname van de commissie inmiddels rond. De contacten van Van der Leest zijn met een brief geïnformeerd.

Ook is er een speciaal schminkteam samengesteld, met mensen die al enige ervaring hebben. André van der Leest zal deze groep aankomende zaterdag een masterclass geven. Ook blijft hij beschikbaar voor vragen. Ook op het gebied van maken van kostuums wil de commissie van hem leren.

De bestaande contacten krijgen in augustus een brief, waarna zij zich kunnen inschrijven voor de diensten van de commissie. Aan de hand van de inschrijfformulieren wordt een planning gemaakt. Mensen die nog niet tot de bestaande contactgroep behoren, kunnen zich nog bij Lydia Steneker, Marjan Funk of Steven Lageveen melden.

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Sinterklaas zal hem missen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!