Menu

0612 ander v d Leest 11Na ruim 40 jaar  heeft André van der Leest woensdagmiddag voor het laatst Sinterklaas geholpen om netjes in Sint Nicolaasga en omgeving voor de dag te komen. De goedheiligman en Zwarte Piet kwamen een dag na pakjesavond even langs omdat ze nog naar het Thomashuis op de Heide moesten, alvorens naar Spanje te vertrekken.

Meer dan veertig jaar was het rond Sinterklaas een hectische tijd voor André van der Leest. Sinterklaas en heel veel hulp-Sinterklazen wisten de speciaal ingerichte studio op de Dobbeleane te vinden. Met veel geduld en uiterst secuur werd de Sint in baard en kleren geholpen, waarna de Goedheiligman met zijn pieten verzorgt op pad konden.

In de hoek van de  studio staat een groot aantal Sinterklazenpakken, waarvan de meeste door Van der Leest zelf zijn gemaakt. Ook de vele mijters zijn van eigen hand. Het gros is ook nog uitgevoerd een aangepast scharnierpunt zodat de deksels goed op het hoofd blijven zitten.  

André en Jenny van der Leest doen na dit jaar een stapje terug. Beide willen best nog hun kennis delen, maar om dag en nacht vanaf de intocht tot 5 december klaar te staan, wordt beide wat te veel.    

(Foto's: De Zakenman)

0612 ander v d Leest 16

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!