Menu

zoeken

lamelos 2018 330

HEERENVEEN  - Tijdens het jubileumfeest van het honderdjarig bestaan van de Stichting Amateurtoniel Fryslân in Heerenveen werden de prijzen uitgereikt voor Friese toneelvoorstellingen 2017 - 2018. Voor het Sint Nykster Tonielselskip was er een prachtige eerste prijs voor de uitvoering Lamalos met een puntentotaal van 243. Hidde Hilverda kreeg de prijs voor het grootste jeugdig talent.

Het stuk Lamalos werd begin dit jaar opgevoerd door de jeugdleden van de Sint Nykster toneelvereniging en speelde zich af in een psychiatrische inrichting. Onder leiding van regisseur Hielkje de Wolff werd in vier voorstellingen een prachtige prestatie geleverd door Hidde Hilverda en de overige jonge Sint Nyksters toneelspelers. Dat gaf voor de juryleden ook de doorslag en leidde naar twee bijzonder prijzen in het Friese amateurtoneel.

Stifting Tonielselskip Sint Nyk mag zich door de onderscheiding een jaar lang de beste toneelvereniging van Friesland noemen.

Lees ook: Genieten van jeugdtoneel

 

(Archieffoto's: De Zakenman)

lamelos 2018 220

toniel

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!