Menu

zoeken

230218 wissel 7SINT NICOLAASGA – De verbouwing van voormalig stationsgebouw De Wissel gaat in fases plaatsvinden. Simon Romkes heeft namens de Stichting Behoud van De Wissel de functie van bestuurslid technische zaken op zich genomen. Hij was zelf bestuurder van de jongerenvereniging van 1974 tot 1986. Romkes ontvouwde de plannen vrijdagavond voor de jongeren in Sint Nyk.

Als eerste wordt de begane grond aangepakt. Er wordt een geheel nieuwe toiletgroep gerealiseerd. Voor wc’s, die nu op de eerste verdieping via een trap bereikbaar zijn, wordt een nieuw aanbouw gemaakt. De entree wordt verplaatst zodat er een groter vloeroppervlak ontstaat.

Een doel van de aanpak is ook het besparen van energie. Een infrarood test heeft uitgewezen dat de warmte De Wissel als het ware via ramen en dak het pand verlaat. Door het pand beter te isoleren, moet er uiteindelijk flink worden bespaard op de energierekening.

De eerste etage komt op een later moment aan bod. In maart wordt de bouwaanvraag ingeleverd en het streven is om in april te starten. In de tussentijd zijn de clubs gevraagd alvast hun zaken in hun berging op te ruimen.
Er wordt nog gezocht naar een bouwonderneming die de bouw zal uitvoeren. Toch wordt er vooral ook een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van de leden van de jeugdclubs. Zij zullen veel werk in de avonduren en de weekenden vrijwillig oppakken.

Mensen die De Wissel een warm hart toedragen en ook willen helpen, kunnen zich melden via  of telefonisch bij Simon Romkes 06 22456462. Hij coördineert het werk. ,,Het moet een happening voor het dorp worden”, aldus Romkes. ,,Door de jaren heen hebben we veel bereikt. Deze verbouwing moet nu een vervolg krijgen in een prachtig nieuw gebouw.”

Lees ook: Plan De Wissel in stroomversnelling

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!