Menu

zoeken

230218 wissel 9SINT NICOLAASGA – De overdracht en het onderhoud aan De Wissel in Sint Nicolaasga wordt op korte termijn definitief. Het college van burgemeester en wethouders hebben groen licht gegeven. Inmiddels is er een Stichting Behoud van De Wissel opgericht die de gesprekspartner wordt en ook officieel verantwoordelijk wordt voor het gebouw.

 

De toekomst van het voormalige stationsgebouw is al ruim een half jaar onderwerp van gesprek. Vooral de technische staat van het onderkomen van de drie Sint Nykster jongerenverenigingen werd tegen het licht gehouden. Inmiddels heeft de groep zich als stichting officieel ingeschreven. Na overleg met gemeente en het aanwerven van fondsen wordt die eind maart definitief eigenaar van het gebouw.

De plannen voor de aanpak werden vrijdagavond door de Sint Nykster jeugd met veel enthousiasme ontvangen en lof ontvangen. Inmiddels is de subsidie van 87.000 euro van de gemeente definitief. Plus een bedrag voor onderhoud komt het budget op ongeveer een ton. Het wachten is nog op enkele fondsen die inmiddels zijn toegezegd.

De stichting gaat de coördinatie voor de gebruikers van het gebouw doen. Zij hoeven daarom geen overleg meer gemeente te voeren. Voorwaarde voor de aankoop van de gemeente was dat de plannen gedragen moest worden door het dorp. Plaatselijk belang en de ondernemersvereniging omarmen de plannen en zijn op de hoogte. Ook Jitiizer-muzikanten, die de zolder van het gebouw als oefenruimte gebruiken zijn in de plannen gekend . Met hun volgt nog nader overleg.

Het stichting bestuur wordt gevormd door Jeltje Steneker (voorzitter), Robert Jonkman (penningmeester), Machteld van Dijk (secretariaat), Simon Romkes (technische zaken), Irene Hogeterp en Corin Feenstra.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Wethouder: ,,Jild foar Wissel fûn"

230218 wissel 8



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!