Menu

zoeken

14102256 ambulanceOUWSTERHAULE – De 40-jarige automobilist uit De Fryske Marren, die verdacht is van de ernstige aanrijding op de Heerenweg in Ouwsterhaule, bleek te hebben gedronken. De verdachte reed zondagavond door na het aanrijden van twee voetgangers. Een 44-jarige vrouw en een 48-jarige man uit Ouwsterhaule raakten bji het ongeval gewond.

Het tweetal liep langs de kant van de weg. De politie kreeg rond zeven uur ‘s avonds een melding van een aanrijding. De bestuurder reed door na het ongeval. Omstanders ontfermden zich over de beide slachtoffers. Politie, ambulance en een traumahelikopter kwamen naar de Heerenweg. De slachtoffers zijn uiteindelijk met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De doorrijder was één van de kleine duizend mensen, die de Burgernet-melding kreeg. Hij besloot om zelf contact op te zoeken met de politie. Agenten gingen vervolgens naar de woning van de man. Hij werd daar aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen.

Omdat het vermoeden bestond dat er drank in het spel was, werd een ademanalyse afgenomen. De man blies een waarde die bijna vier keer hoger ligt dan is toegestaan. De verdachte heeft een rijverbod gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.

Verkeersspecialisten van de politie doen nog wel nader onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Lees ook: Voetgangers in donker aangereden

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!