Menu

zoeken

180118 storm jan 3SINT NICOLAASGA - De westerstorm, die donderdag over Nederland trok, heeft in onze omgeving voor zover bekend tot weinig problemen geleid.

Het Konininklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) gaf voor Friesland 'code oranje' af, vanwege de windstoten met een kracht tussen de honderd en honderdtwintig kilometer per uur. Het midden van het land had zelfs met 'code rood' te maken. Vanwege de impact van de storm werd ook een NL Alert verstuurd. Men werd daarin verzocht om alleen in noodsituaties met het alarmnummer te bellen.

De brandweer in Friesland rukte in totaal vijftien keer uit vanwege stormschade. Onder andere in Sneek, Oudemirdum, Wolvega en Ypecolsgea moesten de brandweerlieden in actie komen. Het ging vooral om omgewaaide bomen en dakplaten en -pannen. Voor zover bekend konden de brandweerwagens van de korpsen in Sint Nicolaasga en Langweer op de kazerne blijven. Vrachtwagens op de A6 hadden duidelijk moeite met de harde wind. Eén chauffeur koos er voor om zijn wagen op De Lanen te parkeren, nadat de bekleding aan de bovenkant van de oplegger kapot was gewaaid.  

Het KNMI trok om twee uur 's middags 'code oranje' in. De wind neemt steeds meer  Tot vier uur in de middag geldt nog 'code geel' vanwege de kans op windstoten van tachtig tot honderd kilometer per uur. Het is inmiddels de tweede storm van 2018. Op 3 januari bleef de overlast ook beperkt.

(Foto's: De Zakenman)

180118 storm jan 1



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!