Menu

zoeken

180103 januaristorm bomenSINT NICOLAASGA - Windstoten tot over de honderd kilometer per uur hebben in de regio tot weinig problemen geleid. Waar verschillende brandweerkorpsen uit omliggende plaatsen vanwege stormschade in actie moesten komen, konden de voertuigen van Snt Nicolaasga en Langweer op de kazerne blijven.

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut gaf vanwege de januaristorm code oranje voor Friesland af. Het stormweer bereikte zijn hoogtepunt rond het middaguur. Op veel plaatsen gingen bomen om waardoor wegen werden versperd. Ook verschillende gebouwen liepen schade op aan daken en gevels. De storm leidde tot hoge waterstanden langs de kust. Rijkwaterstaat heeft daarom voor het eerst in de geschiedenis alle vijf stormvloedkeringen gesloten.

Op Vlieland werden windstoten van 124 kilometer per uur gemeten. Volgens het KNMI raasde met de windkracht 10 voor de tiende keer deze eeuw een storm over het land. Naast de wind viel er ook weer het nodige regenwater. Het is momenteel extreem nat. Dat is vooral merkbaar in de bossen en op de landerijen waar het water maar lastig weg komt.

(Foto's: De Zakenman)

180103 januaristorm nattigheid



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!