Menu

zoeken

311216 CRBID 1SINT NICOLAASGA - De 'Carbid-ploeg', die op oudjaarsdag het knallen met de melkbussen in Sint Nicolaasga organiseert, moet op zoek naar een nieuwe plek. Na klachten uit de buurt heeft de gemeente De Fryske Marren besloten dat het knallen op het terrein bij manege De Oorspong niet langer gewenst is.

,,Na de jaarwisseling van 2016-2017 zijn er klachten binnengekomen, van enkele inwoners van Sint Nicolaasga, over het carbidschieten. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met de belanghebbenden", legt woordvoerder Tamara Abma van De Fryske Marren uit. ,,Kort geleden heeft de gemeente een gesprek gevoerd met de 'carbidploeg' van Sint Nicolaasga. Er is onder andere afgesproken dat de jeugd een alternatieve locatie gaat zoeken voor het afschieten van carbid."

Welke plekken er eventueel in beeld zijn, is nog niet bekend. ,,De gemeente is nog in gesprek en er zijn nog geen besluiten genomen", aldus Abma. De Carbid-ploeg zit op dit moment nog met de handen in het haar en heeft ook Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga en de ondernemersvereniging benaderd om mee te denken. 

In eerste instantie gaf de gemeente na de afgelopen jaarwisseling nog aan dat er geen klachten waren binnengekomen. Wel was er één Sint Nykster, die De Fryske Marren had verzocht om te zoeken naar een alternatieve locatie. Team Handhaving uitte wel zorgen over de grenzen die over het algemeen bij het carbid schieten steeds meer worden opgezocht. Ook in Sint Nyk wordt gebruik gemaakt van grote 'kanonnen', die luide knallen produceren. 

Lees ook: Geen klachten carbidschieten

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!