Menu

zoeken

Renado AlgemeenDe fractie van de FNP gaat de wethouder woensdagavond bevragen over de situaties van de kleedkamers van voetbalclub Renado uit Sint Nicolaasga. De partij wil weten of er een oplossing kan komen voor de sterk verouderde situatie en hoe de vereniging verder moet nu een fusie met VVI uit Idskenhuizen niet meer doorgaat.

Het onderwerp maakt ook deel uit van de invulling van de bezuinigingsopdracht op het gebied van beheer en onderhoud van de buitensportaccommodaties. Dat onderwerp staat woensdagavond ook op de agenda. Daarin wordt ook gesproken over de overname van de kleedruimtes van Renado.

Aanleiding voor de specifieke vragen is een bezoek van de FNP-fractie aan Renado. ,,Wy binne mei foarsitter Guus Bax troch de klaairomtes west. Dêr binne we bot fan skrokken. De noed is heech: yn 'e klaaiboksen lizze tegeltsjes fan 70 jier lyn, it elektra en leidingwurk is net yn de muorre ferwurke, der is net isolearre en inkeld glês. Ek binne de kezinen en doarposten op ferskate plakken ferrotte”, schets Gerda de Vries van de FNP.

(Foto: De Zakenman)

Lees ook: 'Clubs moeten zelf beheer doen'



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!