Menu

zoeken

171106 Traumaheli dodelijk slachtoffer brand Westend.jpg(UPDATE 06-11-17 23.22) SINT NICOLAASGA - Een 30-jarige inwoner van Sint Nicolaasga is maandagmiddag bij een brand overleden. Zijn 35-jarige broer uit Joure raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. Oorzaak was een zware explosie met steekvlam tijdens het sleutelen aan een auto. De voormalige ligboxenstal aan het Westend in Sint Nicolaasga is door een uitslaande brand volledig verwoest.

De brandweer heeft het lichaam van het overleden slachtoffer maandagavond geborgen. Dat gebeurde met de hulp van een mobiele kraan. De ravage in de loods was groot. Het vernieuwde dak met pas gelegde zonnepanelen was grotendeels verwoest. Alleen de muren stonden nog. Een deel ervan is door de brandweer tijdens de nabluswerkzaamheden omver gehaald.

De slachtoffers sleutelden in het pand aan een auto. Aan het eind van de middag ontstond tijdens die werkzaamheden een explosie. De precieze oorzaak daarvan is niet bekend. De 35-jarige Jouster kon zwaargewond op eigen kracht uit de loods komen en werd door een passant opgevangen. Zijn broer lukte het niet meer om uit het gebouw te komen. De brand was zo heftig dat de brandweer ook niet naar binnen kon. Dat lukte pas nadat het sein brand meester werd gegeven. Een mobiele kraan was nodig om ruimte te maken. Het dodelijk slachtoffer werd daarna snel gevonden.

Teams van twee traumahelikopters verleenden assistentie. Het 35-jarige slachtoffer is met zware brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer rukte met groot materieel uit. Drie bluseenheden, een grootwatertransport en een hoogwerker kwamen de brand bestrijden.

Een verzameling antiek, die in het gebouw lag opgeslagen, is volledig verwoest. De politie stelt de komende dagen een nader onderzoek naar precieze toedracht.

Lees ook: Grote brand boerderij Sint Nyk

(Foto's: De Zakenman)

171106 Dodelijk slachtoffer bij brand.jpg

171106 Brand Westend Sint Nicolaasga.jpg



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!