Menu

zoeken

061117brandd westend 1SINT NICOLAASGA - Een loods bij een boerderij aan de Westend in Sint Nicolaasga is maandagmiddag door een grote brand verloren gegaan. Naast verschillende brandweerkorpsen werden er ook nog twee traumahelikopters gealarmeerd. Volgens de brandweer is er een persoon vermist. 

Voor het laatste nieuws: Dode bij brand Sint Nyk

Eén persoon is zwaar gewond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een ander slachtoffer is mogelijk nog binnen. De korpsen van Sint Nicolaasga, Langweer, Heerenveen, Sloten en Joure kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. De donkere wolken waren vanaf de A6 te zien

In de schuur van de stelpboerderij ligt antiek en er wordt regelmatig aan auto's sleutelt. Mogelijk ligt de oorzaak van de brand daar ook. Rond tien over zes werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven, waarna er op het nablussen is ingezet. Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen. Voor de zoektocht naar het vermiste slachtoffer werd een kraan ingezet.

(Foto's De Zakenman)

061117brandd westend 2

061117brandd westend 3

061117brandd westend 4



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!