Menu

zoeken

97053102 VliegtuigJOURE / WOLVEGA – Gemeenten Weststellingwerf en De Fryske Marren pleiten voor uitstel van de beoogde uitbreiding van Lelystad Airport. In een gezamenlijke brief aan de minister van infrastructuur en waterstaat wordt de toenemende onrust onder de inwoners als aanleiding gegeven.

Volgens de gemeenten neemt het vertrouwen van de burgers in een zorgvuldig proces af. De colleges van burgemeester en wethouders willen eerst dat de herinrichting van het luchtruim goed is geregeld. ‘De onrust is recentelijk extra gevoed door de berichtgeving over het - voor onze inwoners tot voor kort onbekende - besluitvormingsproces rond de uitbreiding van het vliegveld. Het wordt gevoeld als onomkeerbaar’, staat in de brief.

,,Ook zijn er twijfels over de juistheid van de geluidsberekeningen voor de Milieueffectrapportage. Ook het uitblijven van duidelijkheid over de precieze routes, voedt de maatschappelijke onrust”, ligt wethouder Cor Trompetter van Weststellingwerf toe. Zijn collega Durk Durksz van De Fryske Marren vult hem aan. ,,Wachten tot de herinrichting van het luchtruim betekent enige vertraging, maar geeft ruimte aan de minister om de signalen uit de samenleving serieus te nemen.” 

Een aantal van de beoogde routes zou over de Tsjûkemar gaan. Op de meest recent gepubliceerde kaart is dit aangepast. Nu staat er een laagvliegroute over Langweer, Idskenhuizen en Tjerkgaast ingetekend.

Lees ook: Info-avond over laagvliegroutes

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!