Menu

zoeken

171030 De Lanen parkeerplaats snelweg A6DONIAGA – Rijkswaterstaat is bereid om de komst van een hotel of wegrestaurant bij parkeerplaats De Lanen in de A6 toe te staan. Gemeente De Fryske Marren schrijft in de ruimteijke visie voor de Tsjûkemar dat uit overleg 'duurzame gebiedsontwikkeling' als 'horeca in combinatie met watersport en waterrecreatie' hierdoor mogelijk wordt.

Het landelijke rustplaatsenbeleid biedt deze ruimte tot dusver niet, maar Rijkswaterstaat wil bij wijze van proef medewerking aan het plan geven. Wel worden volgens de gemeente enkele randvoorwaarden gesteld. Zo mag de ontwikkeling geen effecten hebben op de doorstroming van de snelweg. Het parkeren moet worden geconcentreerd bij de op- en afritten. Ook wordt er gevraagd om een gebiedsgerichte benadering. Hier wordt mee bedoeld dat de inrichting aan moe sluiten op de kwaliteiten van het omliggende gebied en de dorpen in de buurt. De gemeente wil op haar beurt niet dat de komst van een voorziening bij De Lanen niet bijt met ontwikkelingen bij De Ulesprong.

De komst van een horecavoorziening is één van de plannen, die ook de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar als een meerwaarde ziet.

Lees ook: Visie: Deur Tsjûkemarplannen open

(Foto's: De Zakenman)

171030 De Lanen parkeerplaats



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!