Menu

zoeken

03052365 grafsteen begraafplaatsSINT NICOLAASGA - Ook Provincie Fryslân geeft geen gehoor aan de wens van een inwoner van Sint Nicolaasga om in eigen grond aan de Heide  te worden begraven. Hij was in 'administratief beroep' gegaan bij de Provincie Fryslân, nadat gemeente De Fryske Marren eerder het verzoek afwees. 

De binding met de locatie en omdat de boerderij al heel lang in bezit is van de familie, zijn voor de Sint Nykster aanleiding om een aanvraag te doen om te kunnen begraven op eigen grond. Ook een inwoner van Joure deed eenzelfde verzoek, maar beide vingen bot bij de gemeente. In het voorjaar heeft de commissie van beroep en bezwaar van de provincie een hoorzitting gehouden over het onderwerp gehouden. Op 25 juli heeft zij geadviseerd om de besluiten van de gemeenteraad, onder verbetering van de motivering, in stand te houden. Recentelijk hebben gedeputeerde staten dit advies overgenomen en de beroepen van zowel de Jouster als de Sint Nykster ongegrond verklaard. 

Het college van burgemeester en wethouders wil de dossiers sluiten. Dit is mogelijk een voorlopige conclusie, omdat er nog rechtsmiddelen zijn die de belanghebbenden kunnen aangrijpen. 

Lees ook: Begraven op eigen grond mag niet

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!