Menu

170913 Kermis MerkeSINT NICOLAASGA - De politie kijkt terug op een relatief rustig verlopen feestweek in Sint Nicolaasga. Net als voorgaande jaren viel het grote aantal dronken jeugdigen de agenten op. Dat baart zorgen.

Tijdens het feest op vrijdag en zaterdag zijn er volgens woordvoerder Annemarie Lampe van Politie Noord-Nederland tijdens de festiviteiten wel een aantal, veelal kleine, opstootjes in de kiem gesmoord. Voor zover bekend zijn er door de aanwezige agenten vier bekeuringen uitgedeeld. Een boete van negentig euro vanwege openbaar dronkenschap en één van 370 euro voor het opgeven van een valse identiteit.

Twee voor wildplassers werden voor honderdveertig euro op de bon geslingerd. Omwonenden klagen steen en been over het grote aantal wildplassers in het dorp, met name van en naar de opstapplekken voor taxi's. Lampe erkent de problematiek. ,,Wildplassen is uiteraard een ergernis voor omwonenden. Het is altijd vrij lastig om de daders op heterdaad te betrappen."

De organiserende VVV zal naar verluidt nog aangifte doen van de vernielingen, die in de nacht van zaterdag op zondag in het dorp zijn gepleegd.

Lees ook: Vernielingen zorgen voor kater

(Foto: De Zakenman)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!