Menu

070917 ochtendoptocht 105SINT NICOLAASGA -  De spanning was te snijden toen de kersverse VVV voorzitter Edith Galama klokslag zes uur het podium ion  het Zalencentrum besteeg. Staand op een stoel sprak zij het publiek toe en bedankte iedereen voor hun inzet voor de fantatische allergorische optocht 2017.

Bij de kleine wagens waren er geen echte verrassingen. Net als het publiek vond ook de jury de wagen van de Smurfen de mooiste. Die werd met 150 punten tot winnaar verkozen.

Bij de grote wagens was de jury een andere mening dan het publiek toebedeeld. D.V.O. kreeg van de meeste punten voor hun wagen 'Wrâld fan rust'. Bij de vriendengroep was dolle vreugde bij het binnenhalen vaan de eerste prijs. In twee jaar heeft zij met hard werken en veel creativiteit zich naar de top gewerkt. De K.P.J kreeg voor hun creatie 'Aan goden geen gebrek' de tweede prijs. De wagen van buurtvereniging Oan 't Spoarw kreeg net anderhalve punt minder en 'Steampunk' werd beloond met de derde prijs.

Het ongeloof was van het gezicht van de bouwers van De Grietman af te lezen. Voor de wagen The Lion King gaf de jury 319 punten en dat betekende een zevende plaats.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Publieksprijs naar The Lion King

080917 uitslag optocht 1

Uitslag Allegorische Optocht

 

 Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!