Menu

170907 Publieksprijs De GrietmanSINT NICOLAASGA - De eerste publieksprijs van de allegorische optocht is dit jaar praalwagen The Lion King van buurtvereniging De Grietman gegaan. De Smurfen was de publiekslieveling bij de kleine wagens.

De ontlading was groot toen voorzitter Edith Galama-De Boer de beker bij de wagen van De Grietman toonde. Door de gesprekken op straat liet een grote verrassing zich al voorspellen. Niet de buurten, die doorgaans in de prijzen vallen, maar 'outsiders' konden weleens in de prijzen vallen. Met name de figuratie van De Grietman bij The Lion King was tot in de puntjes verzorgd. 

Tranen en gegil kwamen nog meer los bij de tweede publieksprijs. Bij de tweede deelname aan de allegorische optocht viel Door Vrienden Opgericht (DVO) meteen in de prijzen. Hun wagen 'Wrâld fan rust' viel enorm in smaak bij het publiek. De praalwagen is volledig opgebouwd uit hergebruikte materialen. Ook de derde publieksprijs ging naar relatief verrassende buurtvereniging, alhoewel iemand die de praalwagen van Oan 't Spoar heeft gezien, dat wellicht niet verbaast. Hun wagen Steampunt werd goed gewaardeerd. 

De publieksprijs bij de kleine wagens ging naar De Smurfen. De praalwagen van Hille en Ilse van Stralen, Jorn Werkman, Mirthe Bos, Fardau en Sygrid Soeting en Sanne en Tess Haven valt bijna in de categorie 'grote wagens', maar was desalniettemin een pronkstukje.

170907 Eerste publieksprijs kleine wagensBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!