Menu

zoeken

170811 Politie Skutsjesilen LangweerLANGWEER - Politie Noord-Nederland kijkt met grote tevredenheid terug op de festiviteiten in Langweer rondom het skûtsjesilen van donderdag. ,,In het dorp was veel drukte, maar er hing een goede sfeer", vertelt woordvoerder Anne van der Meer van de politie. Ook de agenten van Toezicht te water waren uitermate tevreden. ,,Op en rondom de Langwarder Wielen was het ook ontzettend druk. De haven in Langweer lag stampvol, maar alles is vrij soepel verlopen." 

Voor zover bekend zijn er tijdens de feestelijkheden geen arrestaties verricht. Wel is er een zaklamp, die was omgebouwd tot stroomstootwapen in beslag genomen. ,,Dankzij alerte beveiligers kon die er tussen uit worden gevist", aldus Van der Meer. Voor het overige waren er geen incidenten in het dorp. 

Toezicht te water had het druk met de werkzaamheden op de Langwarder Wielen, maar dat had vooral te maken met de enorme drukte. Eén snelvaarder is op de bon geslingerd. Ook heeft de waterpolitie een beschonken schipper van het water gehaald. Hij blies namelijk een waarde van 500 ugl. Dat is meer dan het dubbele promillage alcohol in het bloed, dat is toegestaan. 

Bekijk het foto-album van de festiviteiten in Langweer in de rubriek Yn 'e Kyk. Met dank aan Stichting Freon fan Skûtsje Langwar

Lees ook: Langweer krijgt skûtsjespektakel

(Foto's: De Zakenman)

170811 Feest Skutsjesilen Langweer



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!