Menu

zoeken

170810 Skutsjesilen Langweer vlootLANGWEER - Twee kruisrakken op de Langwarder Wielen zorgden donderdag voor een waar zeilspektakel. Uiteindelijk ging Pieter Meeter van Akkrum met de eer strijken. Helaas kon Langweer op het thuiswater geen potten breken, alhoewel de start fantastisch was.

Het publiek genoot met volle teugen. Helemaal omdat de skûtsjes op zeer korte afstand te bewonderen waren. Het bleef bovendien droog. Met windkracht 3 op 4 was er ook genoeg te zien. Akkrum was souverein, maar achter de rug van schipper Pieter Meeter vonden er in de hele vloot flinke verschuivingen. 

Eén van de plekken waar het publiek dichtbij het strijdtoneel zat, was bij de haven. Daar was voor de donateurs van de Freon fan de Swan weer een tribune opgesteld. Ook de nieuwe pier gaf een spectaculair beeld op de Langwarder Wielen waar zich het skûtsjesylschouwspel voltrok. 

En na afloop ging het publiek uiteraard de gezellige dorpsstraat van Langweer in. 

(Foto's: De Zakenman - Met dank aan de Freon fan de Swan)

Lees ook: Zwaan van eerste naar laatste

170810 Skutsjesilen Langweer pier

170810 Skutsjesilen Langweer publiek

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!