Menu

170810 Skutsjesilen Langweer achterhoedeLANGWEER - Het Langwarder skûtsje kon donderdag op het thuiswater niet imponeren. Aanvankelijk leek het uitstekend te gaan en ging de zwaan als eerste om de ton. De Twee Gebroeders eindigde uiteindelijk als laatste. 

Op het thuiswater kwam Langweer als eerste bij de eerste boei en nam zitting in een kopgroep met Akkrum en Heerenveen. De Twee Gebroeders had de gang te pakken, maar verloor op de terugweg vanaf de tweede boei door een ogenschijnlijk verkeerde slag even de aansluiting. Met de weersomstandigheden kon Jaap Zwaga echter goed omgaan en bracht het Langwarder skûtsje weer aan de kont van zeilteken H.

Even later ging het toch mis. De zwaan moest bij de derde ton Grou voor laten gaan. Met krappe ruimte bij de ton lag Langweer boord aan boord met Langweer terwijl ook Huizum, de Sudwesthoek en de Halve Maen en zelfs Lemmer zaten op het vinkentouw. De aansluiting met de kopgroep was verloren. Huizum, Leeuwarden en Sudwesthoek gingen Langweer bij de vierde ton voor.

Lemmer, dat een strafrondje maakte en van een laatste positie zich terugvocht, bedreigde de positie van de Twee Gebroeders. Jaap Zwaga en zijn mannen konden in eerste instantie goed verdedigen en met een slimme zet kon zelfs de positie van Leeuwarden worden aangevallen. Lemmer en de Halve Maen kozen echter een beter koers. Ineens werd de dreiging van een achterhoedegevecht weer groter. Earnewâld en Woudsend kwamen hard opzetten.

In deze fase van de wedstrijd werd pijnlijk duidelijk dat Langweer ten opzichte van de andere skûtsjes snelheid te kort komt. De zwaan werd door alle concurrenten ingehaald. Een hard gelag na een prachtige start. De winst ging naar Akkrum.

(Foto's: De Zakenman)

170810 Skutsjesilen Langweer solo

170810 Skutsjesilen Langweer voor de windBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!