Menu

170713 Plaatsing liggers Knooppunt publiekOUWSTERHAULE - De werkzaamheden aan het vernieuwde Knooppunt Joure bereiken momenteel een climax. Speciaal voor het hijsen van de enorme liggers voor de fly-overs zijn er twee tribunes geplaatst zodat geïnteresseerden het werk van dichtbij kunnen aanschouwen. Van de mogelijkheid wordt tot dusver volop gebruik gemaakt. Woensdagavond waren er bijvoorbeeld zo'n tweehonderd belangstellenden, die overigens liever in het gras bleven staan dan op de tribune plaats te nemen. 

Het publiek zocht het beste plekje uit, zo dicht mogelijk bij het spektakel. Sommigen brachten zelfs een eigen stoeltje mee. Maar liefst tachtig enorme prefab HIP-liggers van Haitsma Beton uit Kootstertille worden momenteel gemonteerd voor het nieuwe snelwegtracé. De specialist levert liggers voor zeven kunstwerken, waaronder twee grote fly-overs. Die hebben een boogstraal van 450 meter. Iedere fly-over is opgebouwd uit vijf velden met acht liggers. De grootste overspanningen zijn vijftig meter lang. Woensdagavond waren er 700 en 250 tons kranen aanwezig om de enorme onderdelen op de juiste plek te hijsen. 

Bij andere infrastructurele projecten in het verleden is gebleken dat het bijzondere logistieke proces op veel belangstelling kan rekenen. Daarom zijn de tribunes geplaatst. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 22 juli. Iedere avond vanarf negen uur worden de liggers geplaatst, het moment dat voor het publiek het meest bekijkenswaardig is. Donderdagavond is er een speciale publieksavond waar medewerkers bij de tribunes aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. Op zaterdag 22 juli is er nog een publieksochtend waarbij projectmedewerkers vragen beantwoorden. 

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Kerkdienst bij nieuwe snelweg

170713 Plaatsing liggers Knooppunt

170713 Plaatsing liggers Knooppunt foto

170713 Plaatsing liggers Knooppunt bouwvakkers

170713 Plaatsing liggers Knooppunt uitleg

170713 Plaatsing liggers Knooppunt variantBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!