Menu

zoeken

06073053 voetbal bij zonsondergangSCHARSTERBRUG - Het opzeggen van het exploitatiecontract met Wil de Boer uit Scharsterbrug betekent niet dat de zwemplek bij de Put van Nederhorst wordt gesloten. Dat geeft gemeente De Fryske Marren in een verklaring op haar website aan.

De Boer is deze week medegedeeld dat het contract niet wordt verlengd. 'Het opzeggen van het contract met de huidige exploitant van de snack kiosk veranderd daar niets aan. De aanwezige sanitaire voorzieningen en gemeentelijke speeltoestellen blijven bestaan. Of er na afloop van het huidige contract per 1 april 2018 direct een nieuwe uitbater voor de kiosk is, kunnen wij op dit moment nog niet zeggen.'

Duidelijk is dat de gemeente en de exploitant niet op één lijn liggen als het gaat om de invulling in het gebied. De Boer heeft verschillende pogingen gedaan om de exploitatie rendabel te maken. In de ogen van de gemeente te grootschalig. 'Omdat dit te veel afbreuk doet aan het kleinschalige karakter van de locatie en de ecologische hoofdstructuur waarin het gebied deels ligt.'

In de commissievergadering ruimte van woensdagavond kwam het onderwerp ook weer ter sprake. D66 ontving negatieve reacties op het nieuw en had liever gezien dat er eerder werd gecommuniceerd. Wethouder Johannes van der Pal werpt dit ver van zich. ,,It betreft hjir personen. We binne rom besich west om eltsenien te ynformearjen. Omdat it personen betreft is it yn de eagen fan it kolleezje gjin goeie saak om der te folle oer nei búten te bringen." 

Lees ook: Uitbater 'Put' moet stoppen

(Archieffoto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!