Menu

170516 Put van NederhorstSCHARSTERBRUG - Het contract voor het kiosk bij de Put van Nederhorst met uitbater Wil de Boer uit Scharsterbrug wordt niet verlengd. Gemeente De Fryske Marren heeft dat de ondernemer medegedeeld. ,,Per 1 april 2018 moeten we alles verwijderen. Speeltoestellen, zandbak, kiosk, echt alles", geeft een aangeslagen De Boer aan.

De uitbater is gefrustreerd over de gang van zaken. Hij heeft de nodige plannen gelanceerd om de Put van Nederhorst recreatief gezien een impuls te geven. Een concept waarin de ondernemer meer ruimte krijgt en de exploitatie ook rendabel wordt. Tot dusver ving hij bot bij De Fryske Marren, die de recreatieplas kleinschalig wil houden. 

Dat het contract niet wordt verlengd, is voor De Boer een enorme teleurstelling. Hij roept ook mensen op hun mening over de gang van zaken te delen. ,,In 1997 is er vergunning verleend voor de kiosk maar volgens de gemeente is deze vergunning zo op te zeggen. Verbazingwekkend? Kortom, gewoon alles verwijderen en klaar."

Lees ook: Advies: 'Knip plan Put op'

(Foto: @PutvanNederhorst) Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!