Menu

zoeken

170518 Wandelpad FinkebuorrenSINT NICOLAASGA - Vrijwilligers uit zowel Sint Nicolaasga als Idskenhuizen steken de handen uit de mouwen om het voetpad langs de Finkebuorren/Noed door te trekken. De gekoesterde wens komt in vervulling door het verlengen van het pad door het terrein dat bekend staat als de Hongerskar, verwijzend naar de armoede, die in het verleden in de streek heerste.

Het initiatief is genomen door de beide dorpsbelangen. Verschillende vrijwilligers assisteren loonbedrijf Postma uit Idskenhuizen, die het zware werk voor zijn rekening neemt. Het pad is enkele honderden meters lang. Voor de aanleg is zo'n halve meter meter uitgegraven.

Aankomend weekend moet de laatste hand aan het nieuwe wandelpad worden gelegd. De aanleg is mede mogelijk door een bijdrage van de gemeente De Fryske Marren uit het kernenbudget. Een potje, dat voor dergelijke projecten voor de dorpen beschikbaar is. 

Lees ook: 'Trek wandelpad Noed door'

(Foto's: De Zakenman)

170518 Wandelpad Finkebuorren variant

170518 Wandelpad Finkebuorren variant kraan



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!